een pelgrimstocht is een beweging naar de kern van jezelf


Route actueel

In deze rubriek vindt u aanvullende informatie over wijzigingen op de route, over reizen met het Openbaar Vervoer van en naar vertrekpunten, over andere overnachtingadressen als degene die zijn opgenomen in de wandelgids. U kunt op alle drie de punten suggesties en tips aanreiken via info@willibrordpad.nl . Toekomstige pelgrims kunnen daar hun voordeel mee doen. Controleer of er actueel nieuws is voor het deel van de route dat u wilt lopen.

Wijzigingen van de route

Oplettende lezers en wandelaars geven de volgende opmerkingen door:
 • Kaart 41/blz. 125 - Saterslolaan moet zijn Schipleidenlaan.
 • Kaart 42/blz. 135 - lengte dagtocht 11 is ong. 25 km volgens een wandelaar. (We zoeken het na.)
 • Kaart 45/blz. 141 - U steekt de N343 - de Tubbergeresweg - over en gaat RA. Dit moet zijn U gaat de N343 onderdoor.
 • Kaart 58/blz. 181 - Vanaf 'Bij een vork-splitsing L aanhouden, de Schellerdijk op'… en verder. Dit wordt…U loopt om een driehoekig stukje land heen (de kaart klopt) en gaat RA de Schellerdijk op. Bij de vorksplitsing R aanhouden de Schellerenkweg in, die over gaat in de Schellerbergwerg. Na ong. 800 m. gaat deze weg over in de Schellerallee. Aan het eind bij de kruising LA de Schellerweg in (vanaf hier klopt de kaart niet, tot aan de basiliek) . Deze weg voert naar de Schellertunnel die onder de Ijsselallee gaat, vervolgens naar de Van Karnebeektunnel die onder het spoor doorgaat. Ga de Van Karnebeekstraat in, die uitkomt op Groot Wezenland. (Tip: aan uw RH ligt de monumentale Dominikanerkerk met klooster uit 1901.) Ga LA de Singel op, bij de 2e brug steekt u de stadsgracht over. De Peperbus, de toren van de OLV basiliek ziet u al van verre. Via de Luttekestraat en de Van Hattumstraat bereikt u de Ossenmarkt.
 • Kaart 81/blz. 235 - kaart en beschrijving lopen niet synchroon, zowel in de kaart als ook in de kaart zijn een klein foutje geslopen. In de beschrijving staat: De laan beschrijft een flauwe bocht naar L en daarna naar R. Dit moet zijn De laan maakt twee keer een flauwe bocht naar R. verder de beschrijving volgen, de kaart geeft het vervolg van de Eykmanlaan aan, dat is een minder mooi alternatief.
 • Aandachtspunt

  Aandachtspunt vormen de wegwerkzaamheden aan de A2, na de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal (overgang kaart 1 en 2).

  Terug naar het vertrekpunt

  Uw vertrekpunt op de route bereikt u met eigen of openbaar vervoer. Wat het beste reisadvies is hangt af van uw woonplaats. Op termijn zullen we via deze rubriek kenbaar maken hoe u met Openbaar Vervoer vanuit een aankomstpunt terug kunt keren naar uw vertrekpunt. Hieronder volgt een voorbeeld voor dagtocht 1.

  Dagtocht 1 Utrecht - IJsselstein
  Naar Utrecht CS: vanuit de binnenstad van IJsselstein met de streekbus 195 (duur ongeveer 20 minuten).
  Voor info over het openbaarvervoer kunt u kijken bij www.9292ov.nl

  Slapen

  Voor andere slaaptips dan die in de Wandelgids vermeldt staan, kunt u kijken bij www.bedandbreakfast.nl